MENU   NASZE AKCJE   LINKI

Mecz charytatywny piłki nożnej na stadionie Juwenii
(29 września 2007r.)

W tym roku po raz piąty została zorganizowana dobroczynna akcja: Pomóżmy Joasi! Nadal pomagamy w zdobyciu pieniędzy na rehabilitację, która wstrzymuje rozwój choroby Joasi.
Akcja rozpoczęła się w dniu 23.09.2007 r. kwestą przy kościele św. Szczepana, a w ciągu tygodnia na terenie szkoły członkowie naszego SKC rozprowadzali „cegiełki” wśród swoich rówieśników. W dniu 29.09.2007 r. na boisku piłkarskim Rz. K.S. Juvenia Kraków w godz. 9.00 - 11.00 odbył się mecz piłki nożnej, w którym zmierzyły się drużyny: nauczycieli, uczniów i przyjaciół Gimnazjum nr 16 oraz pracowników TVP 3 Kraków, radia Kraków i organizacji United Africa. Drużyny do zwycięstwa prowadzili jako kapitanowie ks. Piotr Grotowski (nasi) i pan Bogdan Kurowski z TVP 3 (w sumie też nasi). Mecz rozpoczęła Pani Dyrektor Iwona Kapołka i żużlowiec - mistrz Europy i Świata – Krzysztof Cegielski, wybiciem pierwszej piłki. Piękna pogoda, gorący doping publiczności i gorliwość zawodników zaowocowały zadowalającym wszystkich wynikiem 3:3. Wspaniałym podsumowaniem imprezy był przyjazd Joasi, która dziękowała za pięć lat wsparcia i życzliwości otrzymywanych od nas i wszystkich ofiarodawców. Joasia wylosowała także zwycięzców loterii fantowej. Szczęściarzem numer jeden okazał się Kamil Piórecki, który wygrał odtwarzacz MP4 ufundowany przez naszych sponsorów. W sumie w czasie kwesty przy kościele, w szkole i na meczu zebraliśmy i przekazaliśmy na konto Joasi Jandy 6333,28 złotych i 5 euro. Wszystkim ofiarodawcom wyrażamy naszą wdzięczność, bez Was nie moglibyśmy pomóc.
Patronami medialnymi tego przedsięwzięcia są od początku trwania akcji: TVP Kraków, Gość Niedzielny i Radio Kraków (od trzech lat) za co serdecznie dziękujemy. Dziękujemy też naszym komentatorom: Oli Lisińskiej, Maćkowi Nawrockiemu i Jakubowi Adamczykowi, którzy skutecznie zachęcali do ofiarności i bardzo profesjonalnie poprowadzili całą imprezę.

GALERIA

document.write(getDateStr() + " roku")

CARITAS ARCHIDIECEZJI KRAKOWSKIEJ

CARITAS POLSKA